Οι πρόωρες εκλογές στις οποίες οδηγείται η Ιρλανδία είχαν σαν αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η κυβερνητική παρουσία στην υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στο Δουβλίνο. Μόλις ο υπουργός Επικρατείας Φίνιαν ΜακΓκραθ έδωσε το «παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε ο Ιρλανδός ομόλογός του, Μάικλ Χίγκινς.

Πάντως, ο Χίγκινς και η σύζυγός του, Σαμπίνα, υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα τον Έλληνα πρόεδρο και τη σύζυγό του, γράφουν οι Ιρλανδοί: Κόκκινο χαλί, στρατιωτικό άγημα και 21 κανονιοβολισμοί.

Στον Τύπο της Ιρλανδίας γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός ότι ο υπουργός ΜακΓκραθ που ήταν «παρών» στην υποδοχή Παυλόπουλου, δεν είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ δεν θα κατέβει στις εκλογές. Προφανώς η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έστειλε στην υποδοχή τον υπουργό που δεν θα χρειαστεί να τρέξει για την επανεκλογή του.

Ο πρωθυπουργός από το 2017 Λίο Βαράντκαρ επρόκειτο να συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 4 το απόγευμα, όμως η συνάντηση ακυρώθηκε. Ο Βαράντκαρ τρέχει σε προεκλογικές συναντήσεις και συσκέψεις με τους επιτελείς του κόμματός του Fine Gael. 

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο κτίριο του Κοινοβουλίου για συνάντηση με την ηγεσία του Νομοθετικού Σώματος.

Από την Αντιπολίτευση εκφράζεται δυσαρέσκεια για την ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό κράτους-μέλους της ΕΕ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία.

Στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, είναι και η επίσκεψη στο Trinity College του Δουβλίνου.