Στο ζήτημα της κρίσης στη Λιβύη, αλλά και στην επιλογή Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Για τον αποκλεισμό της Αθήνας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη: «Εμείς ζητήσαμε τη συμμετοχή μας στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Θα ήταν η πρώτη φορά που θα συμμετείχε η χώρα μας γιατί μέχρι τώρα ήταν απούσα σε όλες τις Διασκέψεις που αφορούσαν την κρίση της Λιβύης. Από το 2012 και μετά δεν έχουμε καμία συμμετοχή στα πράγματα δεν είχαμε διεκδικήσει το ρόλο μας ως μεσογειακή δύναμη. Θα θέλαμε βεβαίως να συμμετέχουμε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, από την άλλη πλευρά, οι διοργανωτές αισθάνθηκαν ότι θα πρέπει να συνεχίζουν με τον τρόπο που υπήρχε πριν την υπογραφή των δύο μνημονίων και να μην μετατρέψουν τη διάσκεψη σε ένα φόρουμ ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκίας για την ΑΟΖ. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την άποψη. 

Πιστεύουμε ότι θα είχαμε εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Για να αποκτήσει ισχύει ένα τέτοιο σύμφωνο θα πρέπει και οι δύο μέρη να το υποστηρίζουν και θα πρέπει να γίνεται και αποδεκτό από το διεθνή παράγοντα.»

Για την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι στη ΝΔ υπάρχει ικανοποίηση για την επιλογή του πρωθυπουργού. «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η ΝΔ κάνει
μια επιλογή κομματική. Το αντίθετο, μάλλον έκανε μια επιλογή που μπορεί να ενώσει στο πρόσωπό της πολύ περισσότερους χώρους. Περιμένουμε να δούμε και από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις αν έχουν τη γενναιότητα να αναγνωρίσουν αυτή την επιλογή.»