Με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη διάσωση της επιχείρησης.

Ο κ. Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τις μειοψηφίες που προκάλεσαν επεισόδια έξω από το υπουργείο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να συμμετείχαν και άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρηση.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα των δηλώσεων του υπουργού: «Δυστυχώς, πέραν της νόμιμης, λελογισμένης και απόλυτα θεμιτής διαμαρτυρίας, που κάθε εργαζόμενος αυτονόητα έχει δικαίωμα, κάποιοι 'θερμοκέφαλοι' προχώρησαν και σε έκνομες ενέργειες, θέτοντας σε κίνδυνο το σχέδιο εξυγίανσης. Πέταξαν καπνογόνα, δυναμιτάκια, και προσπάθησαν να εισβάλλουν διά της βίας στο υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργώντας την εικόνα μίας σύγκρουσης με τους εργαζομένους, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, καθ’ όσον από τους 600 εργαζομένους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στη σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετείχαν ούτε 50. Βεβαίως, στη συνάντηση που είχα με τετραμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αυτοί πήραν σαφή απόσταση από τα επεισόδια, τα οποία χρέωσαν σε ορισμένους ενδεχομένως και εκτός Ναυπηγείων. Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις επιθυμούν να αποτύχει το σχέδιο εξυγίανσης και οι άνθρωποι να χάσουν την δουλειά τους.

Εύχομαι η σημερινή ενέργεια να μην πυροδοτήσει το κλίμα και να μην χαλάσει το σχέδιο εξυγίανσης, καθώς, εάν αυτό συμβεί, όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και τα ναυπηγεία θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση καθ’ όσον το Δημόσιο θα απαιτήσει αναγκαστικά το σύνολο των χρεών από την εν λόγω επιχείρηση μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για να βρεθεί λύση σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που ταλανίζει την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία πάνω από μία δεκαετία με καλή πίστη και με γνώμονα τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».