Συνταρακτικές ήταν οι αποκαλύψεις έκανε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή. Η κ. Ράικου σημείωσε κατά την κατάθεσή της ότι μετά την άρνησή της να ασκήσει διώξεις, ένιωσε ότι εκτελείτο «συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της από τον Παπαγγελόπουλο».

«Από όλη τη λίστα των γιατρών ασχολούνται μόνο με το χιλιάρικο του άντρα μου» φέρεται να είπε. 
«Θεωρώ πως υπήρξε ενορχηστρωμένο θεσμικά από τον Παπαγγελόπουλο σχέδιο. Μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικης. Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ξέρω τι απέγινε η υπόθεση με την τράπεζα Αττικης.»

«Ήταν απαίτηση Παπαγγελόπουλου να κατασκευαστούν στοιχεία» 

Θ.Πλεύρης: Πάμε στο επίμαχο τηλέφωνημα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Σας δίνει εντολή να στείλετε τον φάκελο στη Βουλή;
Ε. Ράικου: Ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε οτι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κ. Τουλουπάκη.
Θ.Πλεύρης: Σας προσδιόρισε για ποια πρόσωπα;
Ε.Ράικου: Μα δεν χρειαζόταν. Είχε έρθει η κ. Παπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε ότι η κ. Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο. Με την παρέμβαση να πάει πολιτικά το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν λεφτά εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών
Θ.Πλευρης: θεωρείτε πως η Τουλουπάκη θα μπορούσε να εκτελέσει αντί για εσάς τις εντολές Παπαγγελόπουλου;
Ε.Ράικου: Εσείς τι λέτε; Στους τρεις μήνες σας είπα πόσα στοιχεία συγκεντρώσαμε. Αυτά που βρήκαμε εμείς διερευνήθηκαν; Η λίστα διερευνήθηκε; Βρήκαμε φαρμακευτική εταιρεία ότι έδινε λεφτά σε άλλη φαρμακευτικής. Αυτά ψάχτηκαν;
Α.Πλευρης: Οι σχέσεις σας με τον κύριο Αγγελή, ποιες ήταν;
Ε.Ράικου: Ήταν σχέσεις υπηρεσιακές. Μου είχε κάνει κι αναφορά το 2016. Βλέπετε εσείς φιλικές σχέσεις;