Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας δεκαετίας κι ενός έτους που σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της πολυετούς κρίσης.

Βρισκόμαστε μπροστά στις προκλήσεις της προόδου, της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της μοναδικής ευκαιρίας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στην 4η βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση, στην κλιματική αλλαγή και τις αναπτυξιακές προκλήσεις δίνουν τον βηματισμό για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια κανονικότητα -που δεν διακηρύσσεται μόνο- και να γίνει η ισχυρή δύναμη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα έχει τώρα την ευκαιρία να κερδίσει το χαμένο έδαφος της δοκιμασίας, της επιπολαιότητας και του λαϊκισμού των τελευταίων ετών και όλοι μαζί να διαμορφώσουμε και να σχεδιάσου-με ένα νέο εθνικό όραμα για να γράψουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου και του έθνους.

Στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα το σχέδιο της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα και οι πολίτες είναι αυτοί που πρώτοι αισθάνονται ότι κάτι άλλαξε στην πατρίδα μας. Η Θεσσαλονίκη γίνεται τόπος επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, τα έργα προχωρούν με αποφασιστικότητα απέναντι στις ιδεοληψίες του παρελθόντος και δίνουμε άμεσα λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ενέκρινε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου 2019, και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Ευημερία και ανάπτυξη για όλους» με σχέδιο, με πολλή δουλειά και με συνέπεια.

Παράλληλα, στόχος είναι να προχωρήσουν τα έργα πνοής, ακόμα πιο γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις, που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες, οι οποί-οι κατάλαβαν πως είμαστε μια κυβέρνηση που ό,τι λέει το κάνει. Κι έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε. Είναι ανάγκη όμως όλοι οι Έλληνες να αρπάξου-με την ευκαιρία και να αλλάξουμε. Να διδαχθούμε από τα λάθη και τις συμπεριφορές του παρελθόντος και όλοι μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.
Γιατί ξέρουμε ότι ενωμένοι οι Έλληνες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα...

*Η Μαρία Αντωνίου είναι επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη