Οργή και αγανάκτηση εκφράζουν από χθες το πρωί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφημιστική αφίσα κατά των αμβλώσεων που μπήκε στους σταθμούς του μετρό (σ.σ. κατέβηκε στη συνέχεια μετά από παρέμβαση του Υπουργού Κ. Καραμανλή), κατηγορώντας με σφοδρότητα τους υπευθύνους.

Ποιοι είναι όμως οι υπεύθυνοι; Προφανώς η διοίκηση της Αττικό Μετρό, δηλαδή ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ. Και τα δύο αυτά πρόσωπα είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που κάνει σταδιακά και μελετημένα τις αλλαγές στις διοικήσεις των φορέων και οργανισμών που εποπτεύει, δεν έχει αλλάξει ακόμα τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ είναι ο Σταύρος Στεφόπουλος, που είχε κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε συνυπογράψει δήλωση με άλλα παλιά στελέχη του Ρήγα Φεραίου καλώντας σε υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ είναι ο Γιώργος Θωμόπουλος, επί χρόνια μέλος του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως είναι εσωκομματικά τελικά αυτά τα βέλη που εξαπολύουν για τη διαφημιστική καμπάνια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;