Τα ημερολόγια έχουν βάλει κάτω οι περισσότεροι για να κυκλώσουν τις ημερομηνίες που υπάρχει πιθανότητα ανακοίνωσης του προσώπου που θα προταθεί από την κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και μπορεί τα σενάρια για τους πιθανούς υποψήφιους που έπεσαν στο τραπέζι να ήταν πολλά αλλά ακόμη περισσότερα παραμένουν ακόμη και για την ημερομηνία της δημοσιοποίησης του επόμενου ενοίκου της Ηρώδου Αττικού την επόμενη πενταετία.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην εξαντλήσει την προθεσμία για την ανακοίνωση του ονόματος και να επισπεύδει τις εξελίξεις. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να είναι θέμα με εικασίες και σενάρια για καιρό αφού κάτι τέτοιο θα «πλήγωνε» και τον ίδιο τον ρόλο του αλλά ίσως και να δημιουργούσε διαφωνίες στην Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικότερα με την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου να ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου οι ημερομηνίες που ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δύο.

Η 22α Ιανουαρίου, ημέρα που πιθανότατα θα ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος και έτσι κλείνοντας το ένα κεφάλαιο άμεσα να ανοίξει το επόμενο ή το πρώτο δεκαημέρου του Φεβρουαρίου.

Ένας ακόμη παράγοντας που είναι πιθανό να παίξει ρόλο στην ημερομηνία της πολυπόθητης ανακοίνωσης είναι το γεγονός πως από τις 22 (την ημέρα που θα ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος δηλαδή) ξεκινάει ένας μαραθώνιος ταξιδιών και συναντήσεων για τον Έλληνα πρωθυπουργό που θα είναι δύσκολο να συνδυαστούν με ένα τόσο σημαντικό και θεσμικό ζήτημα.

Αναλυτικότερα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στο φόρουμ του Νταβός, στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντήσει τον Εμμανουέλ Μακρόν ενώ θα ταξιδέψει στο Άουσβιτς.