Την αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συνάντησής τους με την οποία έκλεισε ο κύκλος επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δεν έλειψε και το «καρφί» κατά Τσίπρα, λέγοντας ότι τώρα είναι αντίθετος με την ΝΑΤΟϊκή συμφωνία, αλλά ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτήν τη συμφωνία.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη συνεχή και παρατεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας εκ μέρους του Ερντογάν, ενώ δήλωσε αντίθετος με την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης.

Ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι δεν μπαίνει στην ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και γίνεται για μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα και κριτήρια. Και από αυτή τη σκοπιά εμείς εκτιμάμε ότι ο ΠτΔ υλοποιεί μια αντιλαϊκή πολιτική από την ίδια τη θέση του συμμετέχοντας στον σκληρό πυρήνα της αστικής πολιτικής, εδώ στη χώρα μας. Δεν είναι το πρόβλημα του προσώπου, είναι το πρόβλημα του τι ενέργειες, τι πολιτικά καθήκοντα υλοποιεί ο εκάστοτε ΠτΔ» εξήγησε.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο εξέφρασε την άποψη του κόμματος για απλή αναλογική, χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν ούτε το 3% που υπάρχει σήμερα.

Επίσης, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στο νέο νομοσχέδιο ή στις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για τον περιορισμό διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα του προβλήματος που υπάρχει με τη ΛΑΡΚΟ, ζητώντας άμεση χρηματοδότηση, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται.