Πεδίο διπλωματικών εξελίξεων θα αποτελέσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Κρήτη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η επόμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νησί, φέρνοντας στη λεβεντογέννα όχι μόνο τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια, αλλά και τους ομολόγους του της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ λε Ντριαν, και της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο. Ενα τέτοιο γεγονός, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να στρέψει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας στην Κρήτη, ενώ σε όποια πόλη και αν πραγματοποιηθεί, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρά.

Ηδη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαβάζουμε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν ενημερωθεί για να αναζητηθεί ο κατάλληλος χώρος για τη συγκεκριμένη συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα αποτελέσει μια ευκαιρία για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις προοπτικές επίλυσης της λιβυκής κρίσης, καθώς και για συντονισμό των ενεργειών των πέ-ντε κρατών, εν μέσω μιας συγκυρίας με ιδιαίτερες επιπτώσεις στους περιφερειακούς συσχετισμούς, καθώς και στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

Για το ενδεχόμενο να δώσει στην εν λόγω συνάντηση το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει γίνει καμία αναφορά, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα εξεταστεί. Πάντως, η επιλογή της Κρήτης για τη δεύτερη «πενταμερή» δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το νησί έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη «συμφωνία» Τουρκίας- Λιβύης για τις ΑΟΖ των δύο χωρών, η οποία... αγνοεί τον μεγάλο γεωγραφικό όγκο της Κρήτης ανάμεσα στις δύο χώρες.στην ασφάλεια και τη σταθερότητα Για το ενδεχόμενο να δώσει στην εν λόγω συνάντηση το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει γίνει καμία αναφορά, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα εξεταστεί. Πάντως, η επιλογή της Κρήτης για τη δεύτερη «πενταμερή» δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς το νησί έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης για τις ΑΟΖ των δύο χωρών, η οποία... αγνοεί τον μεγάλο γεωγραφικό όγκο της Κρήτης ανάμεσα στις δύο χώρες.