Αυλαία για τις σημερινές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος εξέφρασε στον πρωθυπουργό τη διαφωνία του κόμματός του για την συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 «Θεωρούμε λάθος τη συνάντηση με τον Τραμπ στη συγκεκριμένη συγκυρία. Ο κ.Μητσοτάκης έδειξε, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες, μια αμηχανία στην επιθετικότητα του κ. Τραμπ. Μας βάζουν σε μια διαδικασία αποανάπτυξης. Γιατί η πραγματική ανάπτυξη δεν θα έρθει από τα τρυπάνια, ή τις εξορύξεις», σημείωσε.

 Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο πρωθυπουργός «παρέθεσε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο, εμείς διαφωνήσαμε με την ενισχυμένη αναλογική, με το κλιμακωτό μπόνους, καθώς θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται κανένα μπόνους».

 Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 θέτει το ζήτημα του πως θα υπάρχουν εκλογικές περιφέρειες ώστε να λογοδοτεί ο βουλευτής στην περιφέρεια του.

 Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκης δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.