Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα περιλαμβάνουν οι σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα προχωρήσει σε ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ θα κάνει την αποτίμηση και θα ζητήσει εθνική γραμμή κι ομοψυχία για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

Σε ότι έχει να κάνει με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι «ο πρωθυπουργός τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτα» ο κ. Πέτσας ανέφερε πως πρόκειται για«ανακοινώσεις ήταν της στιγμής, έτοιμες και στο συρτάρι. Δεν είχαν λάβει υπ’ όψιν τις συναντήσεις με Τραμπ, Πομπέο, Πέινς και τις πολύ σημαντικές συναντήσεις με τη Γερουσία, αλλά ούτε τα αποτελέσματά τους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψης λέγοντας πως η Ελλάδα πήρε στήριξη, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ δεν θα ισορροπεί αλλά θα γέρνει προς τις ελληνικές θέσεις, καθώς «τα αμερικανικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τη στάση της Τουρκίας». Την ίδια στιγμή τόνισε το ζήτημα των επενδύσεων και της αμυντικής συνεργασίας υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα για επενδύσεις στη χώρα μας είναι πολύ έντονο.

Για τον νέο εκλογικό νόμο επεσήμανε ότι «θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις και πώς το σκέφτεται η κυβέρνηση» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες εκλογές «θα γίνουν το 2023. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι δεν του άρεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος και δεν σχετίζεται με τίποτα με πρόωρες εκλογές.

Τέλος, για τον ΠτΔ δεν... έβγαλε είδηση επισημαίνοντας ότι «Μόνο ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος ΠτΔ; Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει».