«Οι διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή και η σύνδεση τους με τις μεταναστευτικές ροές δεν είναι θέμα υψηλής πολιτικής αλλά αφορά την καθημερινότητα μας και έχει επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» του Παναγιώτη Τζένου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Είπε πως «η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ ήταν απολύτως πετυχημένη» καθώς όπως είπε «ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε σε μια δύσκολη συγκυρία να
τονίσει την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας».

Έκανε λόγο για εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ενισχύθηκε η πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός.

Σημείωσε πως ακούστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλες οι ανησυχίες και τα επιχειρήματα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ χαρακτήρισε «μικρόψυχη η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζντας πως προέχει η εκτόνωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά ενώ είπε πως κανείς δεν μπορεί να επιβάλει κάτι στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ερωτηθείς για τις μεταναστευτικές ροές είπε πως γίνεται ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Εκτίμησε ότι η ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι πιθανό να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές.