«Η συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρατεταμένη προεδρολογία βλάπτει τον θεσμό του Προέδρου. Δεν είναι εγκλωβισμένος ο Τσίπρας στην πρόταση για Παυλόπουλο, αλλά στη συγκεκριμένη φάση πρέπει η ΝΔ να απαντήσει, γιατί όχι τον Παυλόπουλο;»

Αυτό είπε η κα.Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με τον Βαγγέλη Στολάκη και την Ειρήνη Γκέλη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επιμονή ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, ως επιλογή που …προστατεύει τον Αλέξη Τσίπρα από εσωκομματικές τριβές.

Η κ. Καφαντάρη υποστήριξε, πως «με όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται, πάει να καλυφτεί ένα μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα το οποίο έχει η Κυβέρνηση σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τέλος, ερωτηθείσα τι θα πράξουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αν η Νέα Δημοκρατία προτείνει πρόσωπο από την Κεντροαριστερά, υπογράμμισε, ότι «δεν είναι επί του παρόντος να τοποθετηθώ» και πρόσθεσε: «Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο που είναι γνώστης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και ο οποίος στα δύσκολα στάθηκε, με τις όποιες περιορισμένες δυνατότητες που δίνει το Σύνταγμα;»

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη