«Υπάρχει οδηγία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς τους Υπουργούς και τους βουλευτές στις Επιτροπές, να βρίσκονται κοινοί τρόποι λύσης προβλημάτων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να δεχόμαστε προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να ενσωματώνονται - εφόσον δεν αλλοιώνουν την πολιτική μας - στα νομοσχέδια!»

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Βόρ.Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργός της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή, με αφορμή την ορατή κοινή στάση του πολιτικού κόσμου σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med, ενώ ο ίδιος εξήγησε:

«Αυτό (σ.σ.: η συναινετική διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας) συνέβη πάρα πολλές φορές και δεν οφείλεται σε κάποια φοβία ή ανησυχία ότι δεν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, διότι έχουμε μία πάρα πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Είναι όμως, ένας τρόπος διακυβέρνησης σε μία σύγχρονη εποχή, όπου ουδείς θέλει την αντιπαράθεση στείρα, όπως στο παρελθόν την επιζητούσαν κάποιοι και ουδείς επιθυμεί αυτό τον διχασμό. Γιατί κανείς δεν το ήθελε ποτέ μεν, αλλά με τους τρόπους και τις εμπειρίες ή με τις πράξεις πολλές φορές τον είχαμε.»

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως εκεί δεν θα υπάρξει συναίνεση και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι: «Εμείς έχουμε μία άποψη με την οποία θεωρούμε ότι η δημοκρατία θα λειτουργεί καλύτερα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία τελείως διαφορετική άποψη», ενώ χαρακτήρισε υποκρισία το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο σε απλή αναλογική πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Σε ότι αφορά το σενάριο διπλών εκλογών εφόσον δεν επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, σχολίασε πως ο ίδιος δεν το βλέπει καθόλου πιθανό.

«Η Κυβέρνηση τα πάει πολύ καλά βεβαίως θα πάρει ένα ποσοστό αρκετά υψηλό εφόσον πάμε σε εκλογές, σίγουρα θα είναι η Νέα Δημοκρατία και πάλι Κυβέρνηση […] Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση ξοδεύεις πολιτικό κεφάλαιο πολύ γρήγορα και δεν έχεις κανένα λόγο να το κάνεις. Πιστεύω ότι όταν ο πολίτης θα κληθεί το 2023 να πάει στις εκλογές θα δει το αποτέλεσμα της εκλογικής αντιπαράθεσης, και θα μας επιβραβεύσει τότε.»

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ