Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που διήρκησε περίπου 50 λεπτά, βρέθηκε το ζήτημα του νέου εκλογικού νόμου αλλά και κάποιες εκκρεμότητες σε σχέση με αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, που αναμένεται να δρομολογηθούν από το νέο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ο νέος εκλογικός νόμος αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.

Το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προβλέπει κατάργηση της απλής αναλογικής και κλιμακωτό μπόνους με βάση το ποσοστό του πρώτου κόμματος. Το βασικό σενάριο μάλιστα που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι πολύ κοντά στην πρόταση που έχει παρουσιάσει το Κίνημα Αλλαγής και προβλέπει το εκλογικό bonus να δίδεται μόνο εάν το πρώτο κόμμα υπερβαίνει το 25% του εκλογικού σώματος. Για ποσοστό 25% να δίνονται 20 έδρες bonus και από εκεί και πάνω για κάθε επιπλέον 1% μια έδρα με ανώτατο όριο συνολικού bonus τις 35 έδρες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη σύνταξη του εκλογικού νόμου θα συμβάλει και ο υπουργός Επικρατείας και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης.