Την εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες σε κάθε γειτονιά έχει ως στόχο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη. Ο αρμόδιος υπουργός σε συνέντευξή του σημείωσε πως από τον Ιανουάριο θα υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών ανά 10 λεπτά επί 24ωρου βάσεως. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι τα Εξάρχεια πολύ σύντομα θα επανέλθουν στην κανονικότητα.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερα πως μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάπου στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ωρου βάσεως. «Κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει, τελείωσε», τόνισε

Αποκάλυψε ακόμα πως με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές, αρχές του 2020, θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη. «Με απλά λόγια, διαφάνεια και έλεγχος. Σπάμε και αυτό το άβατο», συμπλήρωσε ο Χρυσοχοΐδης.

Διευκρίνισε, δε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει άκριτη αποδοχή καταγγελιών για αστυνομική βία καθώς έτσι αναπαράγεται η αντίληψη ότι μονίμως οι αστυνομικοί είναι ένοχοι και οι «μπαχαλάκηδες» αθώοι.

Για τα Εξάρχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαίωσε πως πολύ σύντομα θα μπορεί οποιοσδήποτε να περπατά στην περιοχή άνευ φόβου και τρόμου. «Όπως σε όλες τις περιοχές. Είναι θέμα λίγου χρόνου ακόμη», τόνισε.

Τέλος, για τις καταλήψεις ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως λειτουργούσαν ως χώροι παρανομίας και ορμητήρια παραβατικότητας. «Η ενασχόληση με το μπάχαλο γίνεται συνήθεια. Γίνεται τρόπος ζωής. Και όσο παραμένεις στην ασυλία τόσο αποθρασύνεσαι. Είναι επιδημία. Κολλητική ασθένεια», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.