Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2019 παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph και μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει και η αναφορά στην Ελλάδα. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας επικεντρώνει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο αναδεικνύει σε πρωταθλητή αποδόσεων για το έτος που μας αποχαιρετά.

«Η αίσθηση που έχει προκαλέσει η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα βοήθησε στην ανάδυση του ΧΑ το 2019. Κέρδισε πάνω από 40%, ενισχυμένο από της προσδοκίες που δημιούργησε η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την φιλο-επενδυτική ατζέντα.»

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις τραπεζικές μετοχές και τις προσδοκίες που δημιουργούνται μετά το σχέδιο της νέας κυβέρνησης που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Κατά τα άλλα, ο αρθρογράφος εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, σημειώνοντας ότι πριν από έναν χρόνο οι επενδυτές είχαν αμφιβολίες για το 2019, λόγω Brexit, του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και των προβλέψεων για ύφεση.

«Αλλά οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο επανέκαμψαν και μαζί τους οι καλύτερες προοπτικές για το 2020: Εκεχειρία στην πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, ο γρίφος του Brexit λύθηκε» γράφει, μεταξύ άλλων.

Και κάπου εκεί παρουσιάζει τα success stories της χρονιάς με το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών να είναι μεταξύ αυτών.