«Πήραμε εντολή για μία καθαρή τετραετία και θα θέσουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στην κρίση του ελληνικού λαού διεκδικώντας την επανεκλογή μας το 2023», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Θ.Φέσσα στο πλαίσιο του βιομηχανικού συνεδρίου του ΣΕΒ με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία της βιομηχανικής αναζωογόνησης που δεν πρέπει να χαθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πατήσουμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Μόνο πιο γρήγορα θα πάμε, όχι πιο αργά».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε εκ νέου ότι η κοινωνία είναι ώριμη να στηρίξει αλλαγές που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαίνονταν δύσκολες και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους απεργούς.


«Εμείς είπαμε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση προστατεύει το δικαίωμα στην απεργία και στην κινητοποίηση, αλλά δεν μπορεί συστηματικά οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς. Και θα το κάνουμε πράξη αυτό με νομοθέτηση συγκεκριμένη μέσα στον Ιανουάριο. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο πριν από κάποια χρόνια, όπως δεν ήταν αυτονόητο ότι θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε τελικά- γιατί εφαρμόζεται- τον αντικαπνιστικό νόμο. Λέγανε ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, εμείς είμαστε κάπως μία ειδική περίπτωση. Γίνονται. Με σχέδιο και με πολιτική βούληση», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στο επιχειρηματικό κόσμο υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους, απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα μειώσει εντός του 2020 τις επιβαρύνσεις στην μισθωτή εργασία, ξεκινώντας με την εισφορά αλληλεγγύης και την πρώτη φάση μείωσης εργοδοτικών εισφορών, πρέπει ωστόσο και οι ίδιες οι επιχειρήσεις «να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα». «Πρέπει να μεγαλώσουν και αν δεν μπορούν μόνες τους, να γίνει αυτό με συγχωνεύσεις και με δημιουργία εταιρικών σχημάτων συνεργασίας», υπογράμμισε, ενώ τις κάλεσε να επενδύσουν και σε ανθρώπινο δυναμικό.