Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά προκαλεί ανησυχία σε 6 στους 10 Έλληνες, αν και το 54% θεωρεί πως οι χειρισμοί της κυβέρνηση είναι θετικοί. Ικανοποιημένο το 55% για την καθημερινότητα και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ενώ και σε ότι αφορά το θέμα της ασφάλειας το 54% δηλώνει ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Με 13% προηγείται η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καταλληλοτερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, υψηλή αποδοχή συνεχίζει να διατηρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στην νέα έρευνα της Pulse, με τους πολίτες να θεωρούν σωστές τις αποφάσεις της σε κεντρικά θέματα όπως τα φορολογικά, τα ελληνοτουρκικά και η ασφάλεια, ενώ παραμένει παράλληλα διψήφιο το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, κατά τις 13 μονάδες, από την ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεταναστευτικό όμως και η αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση παραμένει το αρνητικό σημείο αυτής της κυβέρνησης χωρίς να σημειώνει οποιαδήποτε αλλαγή.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, οι ερωτηθέντες απαντούν ΝΔ σε ποσοστό 38% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 25%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

1



Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 18 μονάδων στην ερώτηση «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», λαμβάνοντας το 45% των προτιμήσεων έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.



2



Πάνω από ένας στους δύο πολίτες επικροτούν τις αποφάσεις της κυβέρνηση σχετικά με τα φορολογικά/Οικονομία (55%)


3

Αντίστοιχα στα Ελληνοτουρκικά η αποδοχή των πολιτών ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς φτάνει στο 54%


4


Θετική ανταπόκριση έχουν και οι ενέργειες της κυβέρνησης ως προς τα θέματα της Ασφάλειας.


5

Υψηλό παραμένει και το ποσοστό αποδοχής σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνοντας για την βελτίωση της καθημερινότητας.


6



Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού παραμένει αγκάθι για την κυβέρνηση όπου οι αρνητικές απαντήσεις υπερτερούν με μεγάλη διαφορά.


7



Σημειώνεται ότι ειδικά για τη συμπεριφορά της Τουρκία, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 61% ότι τους ανησυχούν οι πρόσφατες εξελίξεις και δηλώσεις της Άγκυρας (το 33% απαντά «πολύ» και το 28% «αρκετά»).


8