Οι «Ομάδες διασποράς της Ανομίας» ανέλαβαν με προκήρυξη τους την ευθύνη για μια σειρά εμπρηστικών επιθέσεων ανάμεσα στις οποίες σε πάρκινγκ με σκάφη αναψυχής στον Άλιμο, στο σπίτι αστυνομικού συντάκτη και σε καφετέρια που ανήκει στην οικογένεια του στελέχους της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού.

Όπως υποστηρίζουν οι επιθέσεις ήταν η δική τους «απάντηση» στο τελεσίγραφο για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Στην προκήρυξη αναφέρουν μεταξύ άλλων «στις γειτονίες όπου ζούμε και αγωνιζόμαστε, είτε αυτές λέγονται Εξάρχεια είτε όχι. Τα τελεσίγραφα του κράτους μας βρίσκουν σε αμφιθέατρα και καταλήψεις, σε διαδηλώσεις και συνωμοτικά ραντεβού. Τα τελεσίγραφα τους μιλάνε την γλώσσα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της αστυνομικής καταστολής, της οργανωμένης και συντονισμένης κρατικής προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ, της κανονικότητας τους που είναι γεμάτη με δόσεις βίας για όποιον δεν χωράει σε αυτήν.»

Για την επίθεση στη Μαρίνα Αλίμου σημειώνουν ότι «επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος.»

Για το «χτύπημα» στην καφετέρια του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, λένε πως «τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί» ενώ απειλούν με επιθέσεις και άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «όσοι αποτελούν την φωνή της καταστολης και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθημένοι και τα σπίτια τους είναι γνωστά.»

Ανέλαβαν ακόμη την ευθύνη για επίθεση σε όχημα εταιρείας σεκιούριτι στο Περιστέρι.