Στη συζήτηση του προυπλογισμού τοποθετήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και τόνισε ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 «Αυτό που έχει συμβεί και το έχουν παρατηρήσει όλοι είναι ότι η επιτυχία του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει ήδη προεξοφληθεί.  Από τις αγορές, από τους παράγοντες της οικονομίας, από το χρηματιστήριο, από τις δημοσκοπήσεις και πρωτίστως από την ίδια την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Συνέχισε λέγοντας:

 «Συνέβη επιτέλους αυτό που είχε πολλά χρόνια να συμβεί. Άλλαξε η ψυχολογία, και προεξοφλήθηκε η επιτυχία. Γιατί φυσικά είναι γνωστό ότι η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Και είναι αυτή η ψυχολογία η οποία είχε καταρρεύσει στα ζοφερά χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα, τότε που ο πολίτης ζούσε σε καθεστώς διαρκούς φόβου.

Ότι κάθε μέρα που ξημέρωνε θα του ζητούσαν και κάτι περισσότερο από τα ελάχιστα που του είχαν απομείνει σε αυτό το πογκρόμ υπερφορολόγησης, υπανάπτυξης, φτωχοποίησης και απελπισίας.

Και αυτό είναι ακριβώς που έχει αλλάξει σήμερα. Και αυτή η ψυχολογική ανατροπή, αυτή η επαναφορά του αφηγήματος της ελπίδας, αυτή η προσδοκία για καλύτερες μέρες είναι κυριολεκτικά, πολιτικά και οικονομικά αδιατίμητη.

 Αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το οικονομικό και πολιτικό πλεόνασμα που δημιουργείται απ’ την αλλαγή της ψυχολογίας, την επαναφορά της εμπιστοσύνης  και την αίσθηση ότι επιτέλους η χώρα κυβερνάται.

Γιατί η οικονομία δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Αυτό άλλαξε σήμερα. Είμαστε μια άλλη χώρα. Έχουμε γυρίσει σελίδα και ο προϋπολογισμός αυτός είναι το πρώτο δείγμα μιας πολιτικής που θα επιτύχει».