Με ιδιαίτερο τρόπο σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οργισμένη ήταν και η αντίδραση του Αλκιβιάδη Στεφανή στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για το ότι δεν ήταν αληθινοί οι τίτλοι των σπουδών του. Με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για λάσπη και αθλιότητες ενώ έδωσε διευκρινήσεις για την ακαδημαϊκή του πορεία επισυνάπτοντας και τα πτυχία του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται). Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.»

Την απάντηση όμως του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα περί πλαστών πτυχίων δεν παρέλειψε να μην σχολιάσει κα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όπου με ανακοίνωσή του αναφέρε:

«Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι «από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα προκύπτει τελικά πως "βάφτισε" MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science».

«Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.