Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών στις περιπτώσεις απεργιών, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Νωρίτερα το θέμα είχε θίξει και ο πρωθυπουργός με tweet, αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική στάση εργασίας στο Μετρό.

«Σήμερα το πρωί, εκατομμύρια συμπολίτες μας στην πρωτεύουσα, ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας μιας στάσης εργασίας στο Μετρό. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, 'η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στον ΟΣΕ και σε άλλα μέσα σταθερής τροχιάς, υφίσταται ήδη πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας στις περιπτώσεις απεργιών ή στάσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης θα διασφαλίζει την εύρυθμη μετακίνηση των πολιτών» τόνισε.

Αναφερόμενος στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο κ. Πέτσας είπε ότι, όχι μόνον δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να βλέπουν σημαντική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την πλήρη λειτουργία του «112». Την Πέμπτη το βράδυ θα απευθύνει ομιλία στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με τίτλο «Βιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα αναχωρήσει για Τρίκαλα, θα παραστεί στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου και θα συναντηθεί με τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι». του Δήμου Καλαμπάκας.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 θα προεδρεύσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.