Συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Για τον ίδιο, για όλα φταίει το υπουργείο.

«Καταρχάς θέλουμε να ζητήσουμε από τους επιβάτες ένα μεγάλο συγνώμη. Δεν τίθεται θέμα εκβιασμού απλά διαλύουν δομές των σταθερών συγκοινωνιών. Είμαστε με ψηφισμένο οργανόγραμμα μείον 700 άτομα από το κανονικό που θα έπρεπε να είμαστε. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξαφνικά μετακινήσανε εργαζόμενους από ειδικότητες απολύτως αναγκαίες της λειτουργίας και των προμηθειών και τους πήγαν να ανοίξουν εκδοτήρια που οι ίδιοι πριν ενάμιση χρόνο κλείσανε γιατί θεώρησαν ότι δεν χρειάζονται λόγω του ηλεκτρονικού αυτόματου εισιτηρίου.»

Ερωτηθείς αν νομιμοποιείται η διοίκηση να μετακινήσει εργαζομένους: «Όχι βέβαια, για κάποιες περιπτώσεις είναι και παράνομο. Είναι άνθρωποι που έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, δεν είναι άνθρωποι που είναι σε γραφεία, είναι αρκετοί από αυτούς που είναι στη λειτουργία, στον έλεγχο των εισιτηρίων. Όταν έχεις ελλείψεις και στις δομές που διαλύεις, γιατί στον έλεγχο εισιτηρίων έχουμε τεράστιες ελλείψεις, πέρυσι τέτοια εποχή ήταν 120 άτομα στον έλεγχο εισιτηρίων και αυτή τη στιγμή τους έχουν αποδεκατίσει. Ο έλεγχος εισιτηρίων είναι κάτι που η ίδια η διοίκηση έχει υπογράψει ότι χρειάζεται τουλάχιστον άλλα 100 άτομα.» 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σκοπός των εργαζομένων να απεργούν: «Σκοπός είναι να πάψει η πολιτική ηγεσία με μπαλώματα και ζημιές, γιατί κάνει ζημιά αυτή τη στιγμή, να προσπαθεί να δώσει λύση. Η λύση είναι να προσλάβουν κόσμο. Στη χώρα των ανέργων δεν έχουν δικαίωμα να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε υπερωρίες για να λειτουργεί αυτό το σύστημα γιατί μόνο τις υπερωρίες να σταματήσουν οι εργαζόμενοι θα βουλιάξει το σύστημα τελείως. Ένα σύστημα που συντηρείται με υπερωρίες εδώ και 2,5 χρόνια δεν νοείται σε μια χώρα πτωχευμένη.»