Την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η στάση των συνδικαλιστών στο Αττικό Μετρό (γραμμές 2 και 3), οι οποίοι αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας προκήρυξαν στάση εργασίας για τα ξημερώματα της Τρίτης, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια πολίτες στο Λεκανοπέδιο.

Και όλα αυτά για να υπερασπιστούν την αργομισθία 21 συναδέλφων τους.  

Οι κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ήταν στο «κόκκινο»  από την κίνηση για πολλές ώρες. Για να μην αναφερθεί βέβαια κανείς στη χαοτική εικόνα στις πλατφόρμες των σταθμών του μετρό μετά τη λήξη της στάσης εργασίας. Ο κόσμος ήταν τόσος, που πολλοί ανέμεναν ακόμα 4 με 5 συρμούς, ώστε να καταφέρουν να επιβιβαστούν...

Όπως πάντα, κανείς δεν φρόντισε να υπάρχει ένα μίνιμουμ συρμών σε λειτουργία, ώστε ο κόσμος (έστω και υπό δύσκολες συνθήκες) να πάει στις εργασίες και τις υποχρεώσεις του. Αυτό που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο, η λειτουργία υπηρεσιών ασφάλειας σε μέρες γενικής απεργίας, στην Ελλάδα είναι αδιανόητο.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός, σε σχόλιό του στο Τwitter.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού


Στην ίδια γραμμή με τον πρωθυπουργό, εμφανίστηκε και ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την αιφνιδιαστική στάσης εργασίας στο ΜΕΤΡΟ.

Ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκβιαστεί από καμία συντεχνία και τόνισε ότι παράτυπα εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέρθηκαν από τα εκδοτήρια σε γραφεία και σήμερα αφού πλέον υπάρχουν και πάλι ανάγκες προσωπικού στις θέσεις στις οποίες ανήκουν και ξεκίνησαν να εργάζονται, αρνούνται να επιστρέψουν στις φυσικές τους θέσεις.