Η ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την Σκάρλετ Γιόχανσον φαίνεται πως έχει μείνει στη μνήμη πολλών. Αυτή τη φορά τη θυμήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Επικρατείας θυμήθηκε το «δόγμα Γιόχανσον», όπως το αποκάλεσε, παραπέμποντας στην περιβόητη ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Τον Μάρτιο του 2017, αναφερόμενος στο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε πει: «Όντως ο κ.Μητσοτάκης έχει πει 2% όπως κι εγώ θα ήθελα να βγω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Να με συμπαθάτε. Πολλά πράγματα μπορεί να θέλουμε στη ζωή».

«Θα θέλαμε όλοι να είμαστε σε ένα ραντεβού με την Γιόχανσον», είπε τη Δευτέρα στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Και το ραντεβού σχεδόν πραγματοποιήθηκε, γιατί ό,τι υποσχεθήκαμε το πράξαμε μέχρι τελευταίας κεραίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Υποσχεθήκαμε μείωση φόρων για όλες τις τάξεις, τις επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα και έγινε πράξη. Υποσχεθήκαμε μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση φαρμάκων και έγινε πράξη. Υποσχεθήκαμε συνολική απαγόρευση του καπνίσματος και έγινε πράξη», συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Για αυτή την πράξη επιβραβεύεται η κυβέρνηση με τα χαμηλότερα επιτόκια του ελληνικού κράτους. Και αυτό είναι η αποτύπωση της εμπιστοσύνης που αποδεικνύεται ότι υπάρχει όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από τις αγορές», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε ότι «μπορούμε να διατηρούμε μια βιώσιμη αισιοδοξία για ανάπτυξη και ευημερία για όλους διότι δεν στηρίζεται σε αυταπάτες».