Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη κατά της Αστυνομίας όπου αναπαράγεται το γνωστό σύνθημα «μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επικοινώνησε με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την οποία ζήτησε να μεταφερθεί στη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίνα Κασιμάτη, η ανάγκη ανάκλησης ανάρτησής της σε κοινωνικό μέσο, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη ανάρτηση υπήρχε η φράση «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι». Χθες, απαντώντας στην ΕΑΥΠ, η κ. Κασιμάτη είχε χαρακτηρίσει «δυσανάλογη και άδικη» την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ, προσθέτοντας ότι η ίδια έχει «υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από την κα. Κασιμάτη να κάνει διορθωτική δήλωση για να «μαζέψει» τα λεγόμενά της και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ vα βγάλει νέα, λιτή και ξεκάθαρη δήλωση.

ΝΔ για την Κασιμάτη: Αποτελεί προσβολή για την Δημοκρατία - Να την αποπέμψει ο Τσίπρας

Έντονη ήταν όμως και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, η ενέργεια της κ. Κασιμάτη αποτελεί προσβολή για την Δημοκρατία, αλλά και την Αστυνομία. Η Νέα Δημοκρατία καλέι επίσης τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την βουλευτή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Μηνύσεις κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη για την ανάρτηση «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» υπέβαλλαν συνδικαλιστές οργανώσεις της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος κατέθεσε μήνυση κατά της κ. Κασιμάτη στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.