Τις τελευταίες απόπειρες του Τσίπρα να εντάξει πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με παρέμβασή του ο Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος έκανε μία επανεμφάνιση στα δημόσια πράγματα συμμετέχοντας την Τρίτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ως συντονιστής του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και απαντώντας στο ερώτημα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα κόμματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Να σας το πω με γλώσσα απλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να νίκησε ο Ακης ο Τσοχατζόπουλος το 1996».

Όπως πρόσθεσε ότι «τα κόμματα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μεγάλο κενό. Υπάρχει μια συγκροτημένη παράταξη, η συντηρητική παράταξη. Εστω και αν μέσα έχει ρεύματα διαφορετικά –άλλο είναι ο Μητσοτάκης, άλλο είναι η καραμανλική παράδοση, άλλο είναι διάφοροι άλλοι– παρ’ ολ’ αυτά είναι μια συγκροτημένη παράταξη, αποκτά συνοχή λόγω εξουσίας και έχει και μια λαϊκή επικύρωση πρόσφατα. Αντίθετα στον ευρύ προοδευτικό χώρο και ιδίως στην πιο αναγκαία του πλευρά, που είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, η οποία να έχει ένα σχέδιο πραγματικής εξόδου από τη χώρα από την κρίση με κοινωνική δικαιοσύνη υπάρχει ένα κενό».