Με μία ξεχωριστή αναφορά ξεκίνησε την ομιλία του για το κατεπείγον νομοσχέδιο, ο βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παππάς. Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από ένταση λόγω των τουρκικών προκλήσεων, ο Γιάννης Παππάς μίλησε για τα Δωδεκάνησα, «την εσχατιά της Ελλάδας» όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα νησιά τα οποία εντάσσονται σε τουρκικούς χάρτες είπε με νόημα «Είναι τα σύνορα της Ελλάδας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τα σύνορα της ψυχής μας».

«θέλω να βεβαιώσω τους κατοίκους των Δωδεκανήσων ότι η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη της χώρας, εγγυάται την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας» ανέφερε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής και συνέχισε «Εγγυάται τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας συμφερόντων. Από την εθνική γραμμή και τα δίκαια αυτού εδώ του τόπου, δεν υποχωρούμε χιλιοστό» κατέληξε.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε μία σειρά ερωτήματα για συγκεκριμένα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. Τέτοια ζητήματα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, η πρόσληψη των συνοριοφυλακων, μία σειρά ρυθμίσεων για τα προαναχωρησιακά κέντρα, τη ρύθμιση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών και τις 120 δόσεις προς τον ΕΦκΑ.

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Παππάς απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν νιώθετε βολικά στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ξεβολευτήκατε κύριες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ από τις καρέκλες της εξουσίας. Δεν νιώθετε βολικά που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε λίγα προεκλογικά και κάνει περισσότερα μετεκλογικά. Η ελληνική οικονομία επανέρχεται στην κανονικότητα –μία λέξη που σας ενοχλεί και γιαυτό δεν την χρησιμοποίησα. Για εμάς κανονικότητα είναι να στηρίξουμε τους Έλληνες πολίτες».

.