«Αεικίνητος» και δραστήριος αποδεικνύεται ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Εκτός από τις συνεχείς περιοδείες και εξορμήσεις του σε οργανώσεις ανά τη χώρα, επισκέπτεται για τις ανάγκες του κόμματος και το εξωτερικό.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Στο Καρφί», πρόσφατα βρέθηκε στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος, ως κεντρικός ομιλητής, στη σύνοδο των Προέδρων και Γραμματέων των Οργανώσεων Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με θέμα το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είχε σειρά συναντήσεων με την ηγεσία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με στόχο αφενός να συνδράμει να ενισχυθούν οι σχέσεις τους κόμματος μαζί τους, στις οποίες τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να εμφιλοχωρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου να βάλει τέλος στα σχέδια όσων θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους PES-Activists για να διεμβολίσουν ακόμα περισσότερο το Κίνημα Αλλαγής.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής ακούγονται πολύ θετικά σχόλια, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο «τρέχει» το κόμμα, όσο και για το επιτελείο του στη Χαριλάου Τρικούπη, που αποτελείται από στελέχη που προέρχονται από τη νέα γενιά της Παράταξης, τα οποία παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δείχνουν να έχουν εμπειρία στο χειρισμό των θεμάτων, αλλά και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Όπως ο εξ απορρήτων συνεργάτης του, πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων, Στέργιος Κωνσταντίνου, που είναι ένα παιδί του brain-drain, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα και έζησε στην Κύπρο, στο Βέλγιο και την Αυστρία.

Στο επιτελείο του βρίσκονται και άλλα πρώην και νυν στελέχη της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν σηκώσει για τα καλά τα μανίκια και έχουν πιάσει δουλειά, όπως ο Βασίλης Παντελίδης, με ρίζες από τη Φλώρινα, η Εβελίνα Δεδούση, η Δήμητρα Δήμου, ο Νίκος Κοκοβίδης, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά της έμπειρης Ρούλας Καρκάνη, η οποία επί πολλά χρόνια εργαζόταν στην τεχνική γραμματεία της πάλαι ποτέ κραταιάς Νεολαίας του Κινήματος, ενώ σήμερα έχει αναλάβει την γραμματειακή υποστήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη.