Η περίοδος που όλοι στο κυβερνητικό επιτελείο φοβόντουσαν για επεισόδια πέρασε με χαρακτηριστική επιτυχία. Η συγκεκριμένη περίοδος αφορά το διάστημα μεταξύ της επετείου για το Πολυτεχνείου και της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αντιμετώπιση από την αστυνομία και οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου κρίνονται ως απόλυτα επιτυχημένες με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πετυχαίνει το 2 στα 2.

Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10. Τα επεισόδια περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων. Ενώ στη πλατεία Εξαρχείων άγνωστοι έσπασαν επίσης μάρμαρα τα οποία πέταξαν εναντίον αστυνομικών

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί. Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.

Η αρχή είχε γίνει από τις 17 Νοέμβρη, όταν η Αστυνομία πραγματοποίησε 52 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 32 έγιναν συλλήψεις, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί και drone για τις ταράτσες στα Εξάρχεια.
Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια: ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.