Σημαντική ανάσα για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, δόθηκε με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, που μειώνει στο μισό την φορολογία για τα συμβόλαια των παικτών.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατετέθη, πριν λίγο στο Φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται αυτήν την ώρα στην Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί αύριο, μειώνεται η φορολογία από το 45% στο 22% που καταβάλλουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές, (όπως ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές κ.α) για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή ανανέωσης ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.

Η ισχύς της διάταξης αυτής θα αρχίσει από 1-1-2020 και όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, περιλαμβάνει πληρωμές άνω των 40.00 ευρώ που πραγματοποιούνται από την 1.1.2020 ανεξαρτήτως του χρόνου σύναψης, ανανέωσης ή λύσης του συμβολαίου. Ενώ για αμοιβές μικρότερες των 40.000 ευρώ, θα ισχύσουν οι νέοι μειωμένοι συντελεστές, 9%,22%,28% και 36% που θα ισχύουν για όλους τους πολίτες από 1-1-2020.

Η Ελλάδα με το 45% ήταν μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές στην φορολογία των συμβολαίων των παικτών.
Αυτή η μείωση της φορολογίας στο μισό από ότι είναι σήμερα, θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των αθλητικών σωματείων της χώρας μας.

Δείτε την τροπολογία 

Capture3
Capture2
Capture_1