Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο, μίλησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να διακοπεί το πιλοτικό δίκτυο 5G στην πόλη, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής» και τόνισε πως «όταν κυριαρχεί στις αντιπολιτεύσεις ο τακτικισμός και η οπισθοδρόμηση έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

«Πως είναι δυνατόν λίγους μήνες πριν να διαφημίζουμε την πόλη μας παντού σαν την πρώτη πόλη με τεχνολογία 5G στην Ελλάδα και να ερχόμαστε τώρα, επειδή κάποια ομάδα πολιτών εδώ στην Καλαμάτα αντιδρά κατά του 5G και το διακόπτουμε ενώ στα Τρίκαλα και στου Ζωγράφου δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν φοβόμαστε το μέλλον και την εξέλιξη, το λέμε ξεκάθαρα αυτό, πιστεύουμε στο μέλλον, πιστεύουμε στην εξέλιξη και τη θέλαμε και τη θέλουμε τη συνέχιση του 5G, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».

Στην ερώτηση για το αν η απλή αναλογική είναι αυτή που ευθύνεται και δεν υπάρχει η πλειοψηφία για να περάσει στο δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμα, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ναι «γιατί είναι η απλή αναλογική δηλαδή η προσπάθεια να διαλυθούν οι δήμοι και να μην υπάρχει κυβερνησιμότητα στους δήμους».

Την ίδια στιγμή δήλωσε πως «παρόλα αυτά έκανα μια πρόταση, μιας και αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται 31/12 επειδή έχουμε προγραμματίσει ήδη μια ενημερωτική ημερίδα εξειδικευμένη από την εθνική επιτροπή ατομικής ενέργειας από την εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και έχοντας και το van του Δημόκριτου, ο οποίος κάνει συγκεκριμένες μετρήσεις για το 5G και όλα τα άλλα θέματα, να κάνουμε μια ενημερωτική ημερίδα 10 με 20 Ιανουαρίου όπως το είχαμε προγραμματίσει και να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα». «Τα οποία βέβαια αποτελέσματα τα έχουμε παρουσιάσει ήδη εμείς και πρόβλημα δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

«Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι δημιουργεί προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου», είπε ο κ. Βασιλόπουλος.
Ερωτηθείς ποια είναι τα επιχειρήματα κατά της χρήσης 5G της αντιπολίτευσης του δήμου Καλαμάτας ο δήμαρχος δήλωσε ότι «ι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης λέγανε ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα».

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Η αντιπολίτευση προέρχεται κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τη σύμβαση την υπογράψαμε τότε που ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα το 2018. Έχουνε κάποιους δικούς τους επιστήμονες οι οποίοι τους ενημερώνουν οι οποίοι λένε ότι προκαλεί και θα προκαλέσει βλάβες στην υγεία».

Παράλληλα επισήμανε πως «πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς και αν αποδειχθεί από τους ίδιους και από τις μετρήσεις που θα γίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα προφανώς είμαστε υπέρ της προστασίας των συνδημοτών μας» προσθέτοντας πως «όταν όμως αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί να επικρατήσει ο σκοταδισμός και η οπισθοδρόμηση».

«Εμείς παρόλα αυτά επειδή θεωρούμε αυτό που έγινε ατόπημα και έχοντας επικοινωνήσει με την ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας ξεκινάμε τις επόμενες μέρες και μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου μετρήσεις εξειδικευμένες τις οποίες θα τις παρουσιάσουμε τον Ιανουάριο», συμπλήρωσε.

Τέλος ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι «επιτρέπουν το WiFi, δεν έχουν πρόβλημα με το 4G το 5G είναι το πρόβλημα».