«Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, αλλά είναι ελαφρώς αποκρουστικός ο τρόπος με τον οποίο γίνονται περίπου ως μεταγραφές οι προσχωρήσεις στελεχών στα κόμματα και από την μια και από την άλλη πλευρά».

Αυτό είπε ο Γραμματέας Οργανωτικού ΚΙΝΑΛ κ.Στέφανος Παραστατίδης στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ ή του ΚΙΝΑΛ, που μετακινηνήθηκαν ή μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Οι μεταγραφές από την μια ή από την άλλη πλευρά γίνονται, είτε με την μορφή θέσεων εξουσίας, είτε με μια λογική υπογραφών μιας λίστας 700 ατόμων που μόνο Κεντρική Επιτροπή δεν είναι. Καταδικάζω την μεταγραφολογία και την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου.» Ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αποδείξει στην πραγματική πολιτική ότι μπορεί να γίνει κυρίαρχο κόμμα».

Ερωτηθείς για τις επόμενες ενέργειες του κόμματός του, ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Θα προχωρήσουμε σε Συνδιασκέψεις και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, με σύνθεση και διατύπωση απόψεων από τα στελέχη μας. Πράγμα που το θεωρώ μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα γενικά».

Κληθείς, να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα τόνισε: «Σε εθνικά θέματα θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Είναι κάτι που το λέμε και επιδιώκουμε διαχρονικά και σταθερά τα τελευταία χρόνια στην πράξη.

Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωράνε μικροπολιτικές και θα πρέπει να υπάρξει διεθνοποίηση του θέματος στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί με βάση τις διεθνείς συνθήκες μπορούμε να αναδείξουμε τις θέσεις μας και να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα.»

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.