Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς αναστέλλονται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παγώνουν εκ νέου οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Οι συζητήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μετά και τις τελευταίες τουρκικές πρωτοβουλίες, δηλαδή το εμπρηστικό τουρκολιβυκό σύμφωνο και τη δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών, στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η άποψη ότι ο διάλογος είναι περιττός για τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ωσότου η τουρκική πλευρά επανέλθει με πνεύμα δημιουργικό στις συνομιλίες με την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο ΛονδίνοΗ συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Λονδίνου (16:30, ώρα Ελλάδος).