Στίγμα εμπιστοσύνης στην ΕΕ για στήριξη της Ελλάδας μεταναστευτικό έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο 13o Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το επίτευγμα της συμμετοχής της χώρας μας στην ΕΕ τέθηκε για πρώτη φορά σε κίνδυνο, “όχι με δική μας ευθύνη, εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων που θέλησαν να χτίσουν καριέρες στις πλάτες των Ελλήνων και δη των πιο αδύναμων. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, απέτυχαν και το στίγμα της αποτυχίας τους θα τους συνοδεύει για πάντα”.

Πρόσθεσε δε ότι “απέτυχαν γιατί οι Έλληνες με θυσίες επέλεξαν να αγκιστρώσουν τη χώρα στην Ευρώπη, γιατί ο Γιούνκερ κράτησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και γιατί η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη, δεν άφησε την Ελλάδα να πέσει στο γκρεμό”.

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την άποψη ότι: “Η χώρα μας σήμερα πατάει ξανά στα πόδια της μετά την 5ετή επέλαση των λαϊκιστών που μεγέθυναν την κρίση. Σήμερα προβάλλουμε ως όαση σταθερότητας στη γεωπολιτική μας γειτονιά”.