Το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο «Το μέλλον αρχίζει τώρα», περιγράφει την πολιτική κατάσταση: Η Νέα Δημοκρατία ηγείται ιδεολογικά και πολιτικά, οδηγώντας την Ελλάδα στην καινούργια εποχή.

Οι πολίτες συντρέχουν και συμφωνούν με βασικές επιλογές και πρωτοβουλίες, που υλοποιεί οργανωμένα και αποτελεσματικά η Νέα Δημοκρατία, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, η αποκατάσταση της τάξης και η προστασία των πολιτών, η μείωση της φορολογίας, η φραγή στην ανεξέλεγκτη διαχείριση του Προσφυγικού, η προστασία της υγείας των μη καπνιζόντων, η απεμπλοκή και εξέλιξη επενδυτικών σχεδίων, η ψήφος των απόδημων Ελλήνων.

Η προοπτική του σχεδίου δράσης της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη έχει συγκεκριμένες στρατηγικές επιδιώξεις: - Την αμφίπλευρη και λειτουργική συνέργεια με την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει να συμμετέχει στα δρώμενα όλης της περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Να εκπροσωπείται σε ό,τι συμβαίνει, με πολιτικό σύνδεσμο τη Διοικούσα Επιτροπή της. Να προβάλλει τις πολιτικές της, να αλληλοενημερώνεται με τους εθνικούς και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους, τους εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, αλλά και όσους έχουν πολιτικές θέσεις ευθύνης.

Να λαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να επιλύονται τοπικά προβλήματα, να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής, να αξιοποιούνται δυνατότητες σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, υγείας, παιδείας και μεταναστευτικής πολιτικής. - Την ανάπτυξη της συναισθηματικής και έμπιστης σχέσης, χωρίς «βολικές αμφιβολίες». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών για το ξεκάθαρο, γρήγορο και καλοοργανωμένο ξεκίνημα της κυβερνητικής του θητείας.

Η οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης και ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. - Την κατάρτιση ειδικού σχεδίου για τις δυτικές συνοικίες της πόλης και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, σε συνεργασία με τους βουλευτές και αντίστοιχους δημάρχους.

Η ικανοποιητική λειτουργία των φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να είναι προσδοκία αλλά και να γίνει μέλημα, με διεύρυνση της παρουσίας όλης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι άμεση στόχευση οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερες συγκοινωνίες, καλύτερη ύδρευση, καλύτερα νοσοκομεία, επάρκεια σχολείων, καλύτερους δρόμους και ευκολία στη μετακίνηση.

*Ο Αναστάσιος Σπηλιόπουλος είναι πρόεδρος Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας