Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε χθες δεν είναι ένα συνηθισμένο κομματικό συνέδριο. Συμβολίζει τη μετάβαση του κόμματος και της χώρας στη νέα εποχή. Στο πρώτο συνέδριο με διακυβέρνηση Ν.Δ. θα συζητηθεί η νίκη επί του λαϊκισμού, την οποία συμβολίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το κόμμα μας και η χώρα μας, αφού πρώτοι πέσαμε στα δίχτυα του λαϊκισμού ως χώρα και πρώτοι βγαίνουμε από αυτά με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που διαχρονικά είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Θα μιλήσουμε για τις προκλήσεις της νέας εποχής, επικεντρώνοντας τόσο στον ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και στην πράσινη ατζέντα, που είναι πιο επίκαιρη και επείγουσα από ποτέ. Και για όλα αυτά δεν θα αρκεστούμε σε θεωρητικές συζητήσεις με ομιλητές που θα περίμενε κανείς να δει σε ένα κομματικό συνέδριο.

Αντίθετα, θα τα κάνουμε πράξη πρώτα εμείς, ελαχιστοποιώντας στο συνέδριό μας τη χρήση πλαστικού και χαρτιού και εισάγοντας τη χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής και άλλων καινοτομιών σε όλες τις διαδικασίες του συνεδρίου. Για ακόμα μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει πως οδηγεί τη χώρα και το κόμμα με ταχύτητα, σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα στο αύριο που μας αξίζει, με στόχο να κερδίσουμε ουσιαστικά χαμένα χρόνια, χαμένες εθνικές ευκαιρίες και χαμένες γενιές, καθιστώντας τη Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστή στη μάχη για το αύριο και αφήνοντας τους άλλους που έκαναν σημαία την «πρόοδο» και το «νέο» να παλεύουν με τις ιδεοληψίες τους στο πεδίο της μάχης για το χθες.


*Ο Νίκος Ρωμανός είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας