Υπέρ της διεξαγωγής διπλών εκλογών, εφ`όσον δεν υπάρξει ευρύτερη συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, τάχθηκε ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Σάββας Χιονίδης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με την Ειρήνη Γκέλη και τον Βαγγέλη Στολάκη.

«Σαφώς και θα πρέπει να προκύψουν διπλές εκλογές για την αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε. «Η σχετική δήλωση του κ.Θεωδορικάκου έχει το ανάλογο βάρος και θα πρέπει κάποια στιγμή να έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις και αυτό δεν μπορεί να προκύψει με την απλή αναλογική».

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Σάββας Χιονίδης στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τα εκλογικά σενάρια.

Ο κ.Χιονίδης δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, «πάμε για κυβέρνηση τετραετίας», συμπλήρωσε όμως, υποστηρίζοντας την ανάγκη… απαλλαγής της χώρας από τον εκλογικόνόμο της απλής αναλογικής, πως «τρεις φορές η Ελλάδα είχε απλή αναλογική… και τις τρεις η χώρα μας υπέστη καταστροφές».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του 80χρονου διοικητή νοσοκομείου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, ότι «βλέπουμε αντανακλαστικά στη κυβέρνηση», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «σφάλματα θα γίνουν από υπουργούς και άλλους παράγοντες».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη.