Διαφορετική χωροθέτηση του προαναχωρησιακού κέντρου μεταναστών στη Μυτιλήνη προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Αθανασίου

Τον προβληματισμό του για το σημείο που φέρεται ως προοριζόμενο να υποδεχθεί το νέο Προαναχωρησιακό Κέντρο Μεταναστών στη Μυτιλήνη, εξέφρασε, μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

[…] «Όπου επιλεγούν τα καινούρια κέντρα να γίνουν πρέπει να γίνει μία συνεννόηση και με τις τοπικές κοινωνίες» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χωροθέτηση των νέων δομών στη Λέσβο σημείωσε πως «χωρίς να έχει καταλήξει η Κυβέρνηση, διαδόθηκε πως ένα θα γίνει σε μία περιοχή δίπλα σε δύο χωριά.» Και πρόσθεσε: «Η περιοχή δεν ενδείκνυται, καθώς υπάρχουν δύο τουριστικές παραλίες σε κοντινή απόσταση. Δεν είναι αυτή τη στιγμή τίποτα οριστικό είναι σκέψεις που υπάρχουν σαν πιθανά σημεία. Εάν μεταφερθεί η Μόρια κάπου άλλου, πιστεύω ότι υπάρχουν απομονωμένα μέρη στο κέντρο του νησιού, που δεν είναι κοντά σε οικισμούς και κτηνοτροφικές μονάδες».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος με τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών, όμως αυτό είναι κάτι που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και το δόγμα των ανοιχτών συνόρων», ενώ απαντώντας στα “πυρά” της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το πρόβλημα με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και για αυτό βλέπουμε ότι αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές από το 2015, ενώ ο πόλεμος στη Συρία είχε ξεκινήσει από το 2013».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου ευχήθηκε «τα κόμματα να συνδράμουν στο προσκλητήριο του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ενιαία γραμμή στο μεταναστευτικό», και εξέπεμψε το μήνυμα πως «χρειάζεται μια αυστηροποίηση της συμφωνίας με τα ην Τουρκία».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη: