Τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δείχνει» ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, με δηλώσεις τους στο ραδιόφωνο Radio North 98.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφορετικές προτιμήσεις στελεχών της Ν.Δ για επιλογή νέου προσώπου ως προτεινόμενου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ.Λαζαρίδης σημείωσε: «Η Ν.Δ είναι ενιαία, ενωμένη και δυνατή, δεν υπάρχουν πλευρές μέσα στη Νέα Δημοκρατία.» Ερωτώμενος για την θέση του κ. Κακλαμάνη και την προτίμησή του στον Προκόπη Παυλόπουλο υπογράμμισε πως «και άλλα στελέχη έχουν δηλώσει την προτίμησή τους στον Αντώνη Σαμαρά και εγώ μπορεί να δήλωνα για τον Κώστα Καραμανλή.»

 Ερωτώμενος εάν ο ίδιος θα δήλωνε την προτίμησή του στον Κώστα Καραμανλή σχολίασε: «Πιστεύω ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής θα ήταν ένας πολύ καλός ΠτΔ, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Απλά, θέλω να πω πως, σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Πρωθυπουργός και αυτό είναι το σημαντικό. Θυμίζω ότι στο τέλος του 2014 ο Πρωθυπουργός είχε μιλήσει με πολύ καθαρό τρόπο ότι θα μπορούσε να είναι ΠτΔ ένας πολύ σπουδαίος Έλληνας ή μια πολύ σπουδαία Ελληνίδα. Ας περιμένουμε τον Πρωθυπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του». […] «Πάντως υπάρχει η Κυβερνητική πλειοψηφία των 158 βουλευτών που είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξει την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη όποια και αν είναι αυτή» κατέληξε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

«Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.  Περάσαμε έναν νέο νόμο για το άσυλο, και πετάμε έξω τις κακές Μ.Κ.Ο., αξιοποιώντας καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια και διεθνοποιώντας το πρόβλημα».

 Τέλος, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ανέφερε πως «η κυβέρνηση παρέλαβε ένα κανονικό χάος. Είχαμε μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΑΝ.ΕΛ που μιλούσε για ανοιχτά σύνορα, κλείνοντας το μάτι στους διακινητές ότι η Ελλάδα είναι ‘ξέφραγο αμπέλι’. Είχαμε έναν Πρωθυπουργό που έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και μία υπουργό που μας έλεγε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες το πρωί ‘λιάζονται’ και το βράδυ εξαφανίζονται. Μαζί με όλα αυτά, πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή ασύλου, στον διαχωρισμό πρόσφυγα και μετανάστη, ανεξέλεγκτες Μ.Κ.Ο, και μόνο 1860 επαναπροωθήσεις. Αυτή ήταν η πραγματικότητα που παραλάβαμε.» […]

 «Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης είναι δεδομένες» υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης συμπληρώνοντας πως «εμείς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και εμείς θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».