Φαίνεται ότι το Ποτάμι οδηγείται στην αναστολή της λειτουργίας ως πολιτικός φορέας, παρότι υπάρχουν ακόμα αντιδράσεις στο εσωτερικό του, οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά το πολιτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες και κατά το οποίο δύο μέλη του κόμματος, παρά την πλειοψηφία, εξέφρασαν την αντίρρηση τους στην σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ωστόσο παρά τις αντιδράσεις των λίγων, το Ποτάμι προχώρησε σε μία κίνηση την οποία επικροτούν όλα τα μέλη του και αυτή είναι η επιστροφή της κρατικής χορηγίας σε υποτροφίες πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα το Πολιτικό Συμβούλιο συμφώνησε να δοθούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 500.000 ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος.

Όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το κόμμα χρηματοδότησε 25 υποτροφίες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου 16257, με τίτλο «Υποτροφίες Σταύρος Τσακυράκης».

Σημειώνεται ότι δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που διαφώνησαν με την πρόταση αναστολής λειτουργίας του κόμματος, υποστήριξαν «ότι παρά την πολιτική συγκυρία, γρήγορα το πολιτικό σύστημα, που σήμερα φαίνεται να κυριαρχεί, θα εξαντλήσει τα όριά του».

Την απόφαση αναστολής λειτουργίας του κόμματος μετά από πέντε χρόνια πυροδότησαν το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών αλλά και η κάθοδος του Κινήματος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οριστική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη θα παρθεί στην συνεδρίαση της 24ης Νοεμβρίου.

Δείτε εδώ την πρόσκληση υποτροφιών