Ευκαιρία συνάντησης νέων και παλαιών… επικεφαλής φορέων που θα έχουν καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, στη διαμόρφωση των υποδομών και συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε μια εταιρική εκδήλωση, της Consortis, της οποίας ηγείται ο εν δυνάμει νέος πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ κ. Γιώργος Τσακούμης.

Εκτός του ιδίου του κ. Τσακούμη, που ήταν «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης, στον 5ο όροφο των συνεδριακών εγκαταστάσων του Μεγάρου Μουσικής, βρέθηκαν και τα «είπαν» ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ήδη Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλιας, ο Αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γιάννης Χατζόπουλος, ο –σύμφωνα με τις συγκλίνουσες πληροφορίες- εν δυνάμει διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Τόσκας, κ.α.

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος, ήταν η αισιοδοξία για το Κτηματολόγιο, πως δηλαδή, ακόμα κι αν χρειαστούν παρατάσεις επί παρατάσεων, ή έστω και εκπρόθεσμα, το κτηματολόγιο θα φτάσει σε ένα ποσοστό 80%-90% κάλυψης. Σήμερα για τη Θεσσαλονίκη είναι περίπου στο 50%, όπως μάθαμε, δεδομένου του γεγονότος ότι η Consortis είναι ανάδοχος του έργου για τη Θεσσαλονίκη.

Ακούσαμε επίσης… γκρίνια για τον ΣΥΡΙΖΑ που «μας φόρτωσε τα διόδια στο Ωραιόκαστρο», αλλά και πραγματική αισιοδοξία για αντιπλημμυρικές υποδομές και οδικές υποδομές (όπως η fly over ενίσχυση της Περιφερειακής Οδού), που φαίνεται έτοιμη να «τρέξει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο μόνος που απέφευγε διακριτικά να εμπλακεί σε σχόλια, ήταν ο Γιάννης Τόσκας, του οποίου η τοποθέτηση στον ΟΣΕΘ (τον οποίο είχε υπηρετήσει επιτυχώς στην προηγούμενη μορφή που είχε ως ΣΑΣΘ), παραμένει ακόμα στο επίπεδο των πληροφοριών…