Σε μετωπική σύγκρουση με τον Παύλο Γερουλάνο έχει αποφασίσει να προχωρήσει η Χαριλάου Τρικούπη με φόντο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 Μια πρόγευση δόθηκε ήδη εχθές, με κύκλους του κόμματος να σηκώνουν το γάντι και να εξαπολύουν επίθεση κατά του πρώην υποψηφίου για τον δήμο Αθηναίων, χρεώνοντάς του ρόλο υπονομευετή της Παράταξης, με αφορμή το ψήφισμα που διακινεί, με το οποίαο ζητά τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν:

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Γερουλάνος αποσύροντας αιφνιδιαστικά την υποψηφιότητά του για το Προεδρείο της ΚΕΔΕ υπονόμευσε επί της ουσίας και τις πρόσφατες εκλογές Δημάρχων της παράταξης στην Αττική (ΠΕΔΑ).

Η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα «να πέσει κάτω», ενώ τις τελικές απαντήσεις αναμένεται να δώσουν στελέχη της ηγετικής ομάδας στο συνέδριο, μιλώντας με ονόματα και διευθύνσεις.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος δεν έχει αποφασίσει αν θα τραβήξει στα άκρα το σχοινί της αντιπαράθεσης με την Χαριλάου Τρικούπη, καταθέτοντας το ψήφισμα προς έγκριση στο συνέδριο . Με δεδομένους τους συσχετισμούς του συνεδρίου, που είναι ξεκάθαρα υπέρ της Φώφης Γεννηματά, ζυγίζει και σταθμίζει όλα τα δεδομένα πριν αποφασίσει τι θα πράξει, καθώς γνωρίζει ότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο η κίνησή του να εξελιχθεί σε εκλογικό «Βατερλώ», τη στιγμή μάλιστα που κανένα άλλο εσωκομματικό στρατόπεδο δεν φέρεται διατεθειμένο να συνταχθεί μαζί του.