«Δυστυχώς η αναθεώρηση του Συντάγματος έρχεται να λύσει αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων του πολιτικού συστήματος», δήλωσε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Πιο αναλυτικά σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «Σπαταλάτε αυτή η αναθεώρηση του συντάγματος η οποία αν εξαιρέσετε το άρθρο 86 περί ποινικής ευθύνης των υπουργών όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουν τεθεί θα μπορούσαν να λυθούν με τη συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων, με την ψήφιση νόμων, με την άσκηση μιας πρακτικής που στο παρελθόν είχε πολλές φορές προκύψει, με την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής. Είναι μια αναθεώρηση που δεν έπρεπε να γίνει αφού τα βασικά θέματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και είναι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και οι υπερβολικότατες καθυστερήσεις της διοίκησης και η αρνητική της διάθεση να απαντάει στα ερωτήματα των πολιτών μένουν ανέπαφα. Όπως ήτανε έτσι παραμένουν και είναι μια αναθεώρηση η οποία έρχεται να λύσει τις αντιδικίες ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα. Κρίμα γιατί η επόμενη θέλει 9 χρόνια για να γίνει και υπήρχαν θέματα όπως τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, όπως η θρησκευτική ελευθερία στην εκπαίδευση, υπήρχαν θέματα που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τώρα σε ότι αφορά τις συνταγματικές διατυπώσεις. Κρίμα».

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Τσίπρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι δεν έχει μέτρο και συνεπώς ως μη έχων μέτρο αξίζει το γέλιο μας και τίποτα περισσότερο. Μεταξύ άλλων σχολίασε « ‘’Τσίπρας χωρίς τσίπα’’. Ο άνθρωπος αυτός τα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας τα έχει οδηγήσει ώστε να χαρακτηριστούν ως μια διαρκής κωλοτούμπα. Ο συνομιλητής του προέδρου Τράμπ, ο κολακεύων τον πρόεδρο Τράμπ με λόγια τα οποία επικρίθηκαν από τους περισσότερους Έλληνες έγινε και διαδηλωτής για τον εορτασμό μιας επετείου που είναι επέτειος ξεσηκωμού εναντίον των ανδρεικέλων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα με την προανακριτική για τη Novartis και την κατάθεση του κ. Φρουζή όπου ο κ. Λοβέρδος χαρακτηριστικά σχολίασε ότι «Ο κ. Φρουζής κλήθηκε για πρώτη φορά, για την υπόθεση που του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, να καταθέσει όλα τα υπόλοιπα που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ εξ ονόματος της κας Τουλουπάκη ότι κατέθεσε υπομνήματα ή σε άλλες δίκες κλπ είναι αστεία γιατί η πραγματικότητα είναι ότι καταθέτει για πρώτη φορά. Δεν τον καλούσαν για να μην πει ότι η φαρμακευτική δαπάνη σε ότι αφορά τα κέρδη της Novartis αυξήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ ενώ μειώθηκαν επί Λοβέρδου και των άλλων υπουργών. Για να μην πει ότι το Λοβέρδο τον είχε δει μια φορά στον προθάλαμο του γραφείου του με άλλα είκοσι άτομα και ούτε πρόλαβε να του πει μια λέξη ένα μηνα πριν ο Λοβέρδος φύγει από την κυβέρνηση ενώ μπαινόβγαινε στην Κουμουνδούρου και συναντιόταν συνεχώς με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην πει ότι ό, τι πάθαινε το μάθαινε πριν από εφημερίδες φιλοκυβερνητικές. Η έρευνα δεν απέδειξε τίποτα από όλα αυτά που οι ψευδομάρτυρες λένε, και έχουμε μπροστά μας και τις επόμενες εβδομάδες, κάνουμε ένα διάλειμμα τώρα γιατί προτάσσεται η αναθεώρηση του συντάγματος και την άλλη εβδομάδα κλήθηκαν δύο μάρτυρες που φέρονται να έχουν ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση. Κλήθηκαν δύο πρώην υπάλληλοι της Novartis …»

Και πρόσθεσε πως «H Novartis είναι μια υπόθεση από αυτές που θα εξετάσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση της Βουλής διότι το θέμα της επιτροπής της Βουλής δεν είναι μόνο η Novartis, είναι η ύπαρξη ή μη ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος. Αυτή είναι και η πολιτική μου εκτίμηση και πρέπει να δούμε αν τα στοιχεία θα την επιβεβαιώσουν. Novartis- Αγγελής-Ράϊκου για κατευθυνόμενους εισαγγελείς, άλλοι εισαγγελείς που θα κληθούν να καταθέσουν και άλλες υποθέσεις. ...Όσο προχωρούν οι εβδομάδες θα ακούσετε πράγματα που θα τρίβετε τα μάτια σας και δεν θα πιστεύουν τα αυτιά σας».

Τέλος, ανέφερε ότι η έρευνα δεν απέδειξε τίποτα από αυτά που λένε οι ψευδομάρτυρες και εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα στην επιτροπή θα ακουστούν πράγματα που δεν θα πιστεύει κανείς. «Σιγά–σιγά θα βγούνε πράγματα που δεν θα τα πιστεύει ο κανονικός άνθρωπος και όμως έχουν γίνει στο πλαίσιο μιας πολιτικής σκευωρίας που είχε και οικονομικό περιεχόμενο όπως αποδεικνύεται γιατί κάποιοι πήγαιναν να βγάλουν λεφτά» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου