Σε δύο αποκαλύψεις - «φωτιά» προχώρησε ο Σπύρος Καρανικόλας για την υπόθεση της Novartis, κατά τη  διάρκεια της χθεσινής εκπομπής του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι.

Τώρα καταλάβαμε όλοι, όπως είπε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηθελε πότε να εξεταστει ο κ. Φρουζής. Γιατί η κατάθεση του κ. Φρουζή είναι φωτιά για τους σκευωρούς, προσθέτοντας ότι «Επι ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετήθηκαν τα συμφέροντα της NOVARTIS και αυξήθηκαν τα κέρδη της, όταν οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ζημίωναν την Νοβάρτις».  

Στη συνέχεια ο κ. Καρανικόλας παρουσίασε τους ισολογισμούς της εταιρείας Νοβάρτις, από τις οποίους προκύπτει ότι η εταιρεία Νοβάρτις είχε τζίρο το 2014, 337 εκ. ευρώ και ζημίες 7.5 εκ. ευρώ, ενώ το 2015 οι ζημιές μετατράπηκαν σε κέρδη 20.3 εκ. Ευρώ και ταυτόχρονα αυξήθηκε ο τζίρος της εταιρείας στα 341 εκ. ευρώ.

Επίσης, ανέφερε, πως την στιγμή που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μείωναν την κερδοφορια της Νοβάρτις, αλλα και το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης, ο Αλέξης Τσίπρας στις 26/11/2013 έδινε συνέντευξη τύπου και κατήγγελνε τις περικοπές, ενώ ζητούσε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης! Επί υπουργίας δε Πολάκη έγινε χαριστική τροπολογία στις φαρμακοβιομηχανίες σύμφωνα με την οποία άλλαξε ο τρόπος καθορισμού της τιμής των φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι φαρμακοβιομηχανίες να κερδίσουν δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ