Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το έκτακτο συνέδριο που αποφάσισε η Φώφη Γεννηματά, καθώς ομάδα στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην υποψήφιο για το δήμο Αθηναίων Παύλο Γερουλάνο, διακινεί ψήφισμα με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Στο ψήφισμα ζητείται η διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν:

Για να μην προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, ο Παύλος Γερουλάνος προτείνει στα στελέχη να υπογράψουν ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «…επειδή θεωρούμε πως οι προβλεπόμενες καταστατικές αποφάσεις του επικείμενου Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ιστορικής σημασίας, αφορούν τον τρόπο που μας αντιλαμβάνεται η Ελληνική κοινωνία και δεν θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει καταντήσει μια μικρή ηγετική ομάδα παντρεμένη με τις καρέκλες της».

Τι ζητά με το ψήφισμα η ομάδα στελεχών του Παύλου Γερουλάνου 

1. τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν:

α) η στρατηγική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής,

β) οι θέσεις και προτάσεις του για την ελληνική κοινωνία,

γ) οποιαδήποτε καταστατική αλλαγή

2. τη μη λήψη οποιασδήποτε καταστατικής και δεσμευτικής απόφασης από το διορισμένο συνέδριο», καταλήγει ο Παύλος Γερουλάνος.

Δηλώνουν, επίσης, ότι τις αποφάσεις για την επιμήκυνση της θητείας της σημερινής Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη μη διεξαγωγή της προβλεπόμενης από το καταστατικό εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου από τη βάση μελών και φίλων και οποιαδήποτε άλλη καταστατική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να τις πάρει ένα διεκπεραιωτικό Συνέδριο με διορισμένους και όχι εκλεγμένους για αυτό Συνέδρους, και ότι  τις παραπάνω αποφάσεις, λόγω της σοβαρότητάς τους, μπορεί και πρέπει να πάρει είτε η ίδια η βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή τουλάχιστον ένα Συνέδριο ανοιχτό, δημοκρατικό και ουσιαστικό με εκλεγμένους συνέδρους από τη βάση.

Δείτε το ψήφισμα