Πολιτική αθλιότητα χαρακτήρισε τις δέκα κάλπες με τα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis, o πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και νομικός Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τους χειρισμούς της δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Action 24, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε σε «θεσμικές αθλιότητες» και «πολιτικές γελοιότητες και φαυλότητες» σχολιάζοντας τα όσα λαμβάνουν χώρα γύρω από την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας και τις καταθέσεις του μάρτυρα Φρουζή, τονίζοντας παράλληλα ότι δικαιοσύνη «δεν είναι η Τουλουπάκη, ο Παπαγγελόπουλος, η Θάνου ή ο Αθανασίου. Η δικαιοσύνη αυτή την στιγμή περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους. Και η ποιότητα και η αξιοπιστία της δικαιοσύνης είναι αναντίρρητα συνδεδεμένη με την ποιότητα της δημοκρατίας»».

Στη συνέχεια μίλησε για αθλιότητα όσον αφορά στο σκηνικό που στήθηκε στη Βουλή. «Υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες οι οποίες μένουν. Η φωτογραφία της Βουλής, με τις 10 κάλπες, την κυβέρνηση να καγχάζει, και την κυβερνητική πλειοψηφία να χειροκροτεί, είναι αθλιότητα. Θα μείνει στίγμα στον δημόσιο βίο της χώρας», τόνισε.

Διευκρίνισε ότι η διερεύνηση να τους αφορά όλους, όχι μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο είπε πως «ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε με τις δηλώσεις του δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τον δημόσιο ρόλο του».

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «Στην Αριστερά ουδέποτε υπήρχε εσωτερικός δημοκρατικός διάλογος».

«Είναι διαβλητοί οι χειρισμοί. Είναι χειρισμοί που δεν συμβάλλουν στην ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος. Και είναι χειρισμοί, οι οποίοι προσφέρθηκαν για πολιτική διαχείριση και επικοινωνιακή διαχείριση του υπαρκτού προβλήματος» τόνισε και συμπλήρωσε «Οι χειρισμοί, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη δεν είναι χειρισμοί που εντάσσονται στην εκπλήρωση των νομίμων καθηκόντων τους».