Χόλιγουντ της Ευρώπης αναμένεται να γίνει σύντομα η Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, υπό την ευθύνη του οποίου βρίσκεται το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ),

Η αρχή έγινε με τα κινηματογραφικά στούντιο σε έκταση 83 στρεμμάτων στην περιοχή της Θέρμης με οκτώ κινηματογραφικά πλατώ, εκατοντάδες εργαζόμενους , εκατομμύρια ευρώ σε ανταποδοτικά οφέλη (θέσεις εργασίας, αύξηση τζίρου από παράπλευρες επαγγελματικές δραστηριότητες κ.α) που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη. 

Το ανακοίνωσαν επίσημα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη οι "εμπλεκόμενοι" φορείς (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων- ΕΚΟΜΕ και εκπρόσωποι των επενδυτών της "Nu Boyana Studios -μέλος του ομίλου της Millennium Films).

"Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Nu Boyana Hellenic, θυγατρική της Χολιγουντιανής Millennium Films που εξασφαλίζει άμεση απασχόληση στα κινηματογραφικά στούντιο 100 τουλάχιστον ατόμων, σε μόνιμες θέσεις εργασίας .

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης έχει ήδη προβεί σε σειρά επαφών με παραγωγούς από το Χόλιγουντ, με στόχο να διαμορφωθούν ακόμη καλύτερα κίνητρα για την προσέλκυση τέτοιων παραγωγών στην Ελλάδα και για τη μείωση της σχετικής γραφειοκρατίας που κατά καιρούς πολλούς έχει ταλαιπωρήσει και πληροφορίες του Βηματοδότη λένε ότι σύντομα θα υπάρξουν σχετικές νομοθετικές αλλά και ευρύτερες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Kυριάκος Πιερρακάκης μίλησε, επίσης, στο Star για το πώς η χώρα μας θα γίνει κινηματογραφικά φιλική «Ήρθε η ώρα να πάρει η Ελλάδα ένα μεγάλο μερίδιο από την παγκόσμια αγορά. Έχουμε βοηθήσει να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός είναι συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι. Συναντήθηκε με τον «δικό μας» Τομ Χανκς που μαζί με την Ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουί0λσον έχουν εταιρία παραγωγής. Έκανε επαφές επίσης με τον κινηματογραφικό κολοσσό της UNIVERSAL που αναζητά το ιδανικό νησί για την νέα του ταινία.