Ηχηρά μηνύματα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος έστειλε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 

 Όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, στη συνέντευξή του στο Έθνος o Μανώλης Χριστοδουλάκης δεν μάσησε τα λόγια του, ενώ φωτογραφίζοντας την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη είπε ότι «Οποιος χάριν καλοπροαίρετων προσωπικών φιλοδοξιών επιδιώκει, ρισκάροντας τη λειτουργία της ιστορικής παράταξης της Μεταπολίτευσης, να βρει όχημα και αφήγημα, καλά θα κάνει να μιλήσει με ειλικρίνεια στη βάση, μακριά από τον εσωκομματικό λαϊκισμό. Καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις για να προχωρήσει η παράταξη μπροστά». 

Σχετικά με τις εκλογές στο ΤΕΕ και τη συγκρότηση των νέων οργάνων, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, προειδοποίησε τα στελέχη της πλευράς Ανδρουλάκη, να εκφράσουν ευρείες προοδευτικές δυνάμεις, απορρίπτοντας διαπραγματεύσεις που ταυτίζουν τον χώρο με τη Δεξιά. Να σημειώθεί ότι η πλευρά Ανδρουλάκη διαθέτει εδώ και χρόνια ισχυρά ερείσματα στο Τεχνικό Επιμελητήριο, που αποτυπώνονται τόσο σε επίπεδο αντιπροσωπείας όσο και σε επίπεδο διοίκησης. 

«Να αναλογιστούμε το βάρος της ευθύνης αυτής, να εκφράσουμε τις ευρείες προοδευτικές δυνάμεις του εκλογικού σώματος που μας εμπιστεύτηκαν και, παρά τις επιλογές του παρελθόντος, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η πολιτική διακριτότητα του χώρου δεν μπορεί να γίνεται βορά σε άνευ ιδεολογικής βάσης και πολιτικών προταγμάτων διαπραγματεύσεις που ταυτίζουν τον χώρο με τη Δεξιά». είπε χαρακτηριστικά.